måndag 20 februari 2012

Vickans semlor

Jag bakar egna semlor till Fettisdagen i morgon. Det blir godast så. Receptet fick jag av Vickan för många år sedan, tror till och med att det kommer från hennes mamma Carin.
Jag har bakar många semlor genom åren, mest med farmor faktiskt. Hon gjorde ibland egen mandelmassa, riktigt så långt går inte jag eftersom att jag tycker att det är gott nog med köpesmassa.

100 g smält smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
1/2 tsk hjorthornsalt
cirka 1 liter vetemjöl

Gör som vanlig bulldeg. Låt jäsa i 30 minuter. Baka ut och jäs i 30 min till. 250 graders ugn, grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Trevlig Fettisdag!


1 kommentar:

  1. Semlorna smakade mums och jag tycker om att du för traditionerna vidare.

    Pappa

    SvaraRadera