söndag 1 januari 2012

Camillas kyckling

Marinerad kycklingfilé
4-6 personer

4 kycklingfiléer, stekes hela i smör cirka 15-20 minuter, salta och peppra

Marinad:
1/2 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
Färska timjankvistar

Skär de nystekta kycklingfiléerna i centimeterstjocka skivor och lägg i påse tillsammans med marinaden. Låt stå ett dygn.

Örtyoghurtsås

1 dl basilika
1 dl bladpersilja
Blanda i matberedare och tillsätt sedan:
1 pressad vitlök
1 dl olivolja
salt, svartpeppar
2 dl matlagningsyoghurt

Servera kycklingen och såsen med en potatisgratäng med mycket vitlök och grädde.
God fortsättning på det nya året!

1 kommentar:

  1. När det kommer till matlagning så får du till det. Maten blev god som vanligt, men du överraskade mig på såsen. Kräsen som man är :)
    Larsa

    SvaraRadera