tisdag 3 januari 2012

Dragen gris (Pulled Pork)

Namnet känns väl sådär, men rätten är supergod. Och blev invigningsmaten i min crock pot. Lyckat!

1 gul skivad lök
2 msk farinsocker
1 msk paprikapulver
t tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 kg benfritt griskött, jag använde fläskytterfilé
2 dl äppelcidervinäger
4 tsk Worcestershire sås
1 1/2 tsk krossad chiliflakes
1 1/2 tsk socker
1 krossad vitlöksklyfta
1/4 tsk cayennepeppar

Ha i allt i crock poten och låt det koka tills köttet ramlar isär. Typ 8-9 timmar på låg värme. Första timmen hade jag på hög värme.
Dra isär köttet och blanda i lite Sweet baby Ray's barbecuesås. Lägg mellan hamburgerbröd eller rostfralla.

1 kommentar:

  1. Vilken tur att jag hade med en sån i säcken för det var mycket gott.

    Tomten

    SvaraRadera