lördag 7 maj 2011

Hemmagjorda chicken nuggets

En arbetskamrat hade middag för redaktionens tjejer härom veckan. Hon bjöd på en fantastisk buffé med en massa goda rätter. Här delar jag med mig av chicken nuggets. Supergoda, och nåt som jag är säker på att pojkarna här hemma också kommer att tycka om. Receptet är för fyra personer.


  • Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och häll 2 msk olja så att det fördelas jämnt över plåten.
  • Ta fram två djupa tallrika och vispa upp 2 ägg i den ena. I den andra blandas ½ dl ströbröd, 2 dl sesamfrön, 1 tsk salt och 1 ½ krm vitpeppar. Blanda väl så att salt och vitpeppar fördelas sig jämnt.
  • Använd kycklinginnerfilé som är enkla att använda precis som de är. Vill du ha mindre nuggets, skär dem i bitar och korta ner ugnstiden med några minuter.
  • Doppa 700 gram kycklinginnerfilé i det uppvispade ägget, sedan i sesamfrö/ströbrödsblandningen och lägg i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen i cirka 15 minuter.Ta ut dem efter halva tiden och vänd bitarna försiktigt med en stekspade.
  • Servera bitarna med förslagsvis ris eller potatissallad, jordnötssås eller currysås och grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar