lördag 28 maj 2011

Godaste tårtan

I morgon är det Mors dag så jag gör mig själv en tårta. Och så här i första halvlek kan jag säga att fyllningen, jordgubbsrabarbermousse, är ruskigt god. I morgon ska den garneras, det blir en prinsesstårta.

Moussen
200 g skuren rabarber
200 g skivade jordgubbar
1-1,5 dl syltsocker
Kokas ihop i 10 minuter och låt svalna ordentligt.

2 dl vispad vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost (Philadelphia)
5 gelatinblad
En skvätt jordgubbssaft.

Blanda ner färskosten och vaniljsockret i jordgubbsrabarbermoset. Smält de blötlagda gelatinbladen i lite jordgubbssaft (över vattenbad) och blanda långsamt ner i blandningen under omrörning. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar