Det finns bak som är mer eller mindre lyckade. Kvällens tillhör den lyckade sorten.
Chokladrutorna spetsades med 2/3 stor Marabous Polkachoklad (hackad) och på glasyren satte jag hackade polkagrisar. Prova själv.
Polkachokladrutor
Smet:
4 ägg
6 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
300 gram smält margarin
3 dl hett vatten
175 gram hackad Marabou Polka
Gör smeten som vanlig sockerkaka, häll i en långpanna och grädda i 175 grader, 35 minuter.
Glasyr:
3,5 dl florsocker
4 msk smält margarin
4 msk kallt kaffe
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker
Bred glasyren över den varma kakan. Strössla med krossade polkagrisar. Skär i rutor.
Gud så gott!
Mmmmm polkachokladkaka :)
SvaraRadera