söndag 2 januari 2011
En riktig kalkonmiddag
Första gången jag åt helstekt kalkon var i USA, Thanksgiving 1992. Jag tyckte att fågeln var enorm när min värdmamma tog ut den ur ugnen.
På annandagen gjorde jag en egen fågel, en 6-kilospippi. Prova nån gång, smaken påminner mycket om kyckling men är mycket saftigare.
Jag fyllde kalkonen med apelsinklyftor, en halv citron, lök, vitlök och en köttfärsblandning. Fågeln penslades med citron- och apelsinsaft blandat med smält smör och sista 45 minuterna i ugnen (av totalt 4 timmar) låg baconskivor och stektes på kalkonbröstet.
Till det fick vi ugnsstekt potatis, sötpotatis, morot och palsternacka.
Yummie!
Etiketter:
Kalkon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ännu ett bevis på hur bra det går för dig med nya maträtter. Yummy!
SvaraRaderaLarsa