torsdag 2 september 2010

Lyktans tekakor


Lyktan är ett café i Kalix. Där finns det grymt goda (och stora och med mycket vaniljkräm) wienerbröd. Yummy in my tummy. Men där finns det också tekakor. Och jag har lyckats komma över receptet.

Tekakor
1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
1 dl sirap
1/2 msk salt
1/2 msk mald anis
1/2 msk mald fänkål (OBS att jag tar blandade brödkryddor i stället för anis o fänkål)
1 dl olja
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
7-9 dl vetemjöl

Lös jästen i vattnet och blanda i resten av ingredienserna. Mjölen sist.
Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut cirka 20 stycken runda kakor. Låt jäsa 20-30 minuter. Nagga och skjuts in i ugnen, 225 grader i 10-12 minuter.

Yummy i familjens tummy :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar